Ronja en Jason verrassend sterk in KNAU-cross

Ronja Metten (B-juniore) en Jason Komen (B-pupil) kwamen verrassend sterk voor de dag tijdens de KNAU-cross in Bussum. Beide hebben nu al een finaleplaats op 10 maart in Castricum zekergesteld. Terwijl er nog een wedstrijd moet komen in Monnickendam (10 februari). Ronja kwam in haar race over 2,5 km als vierde over de streep in een heel goede tijd (10:48 min). In het klassement na twee wedstrijden staat ze gedeeld vierde. Jason liep, zoals zijn vader zei, alsof de duvel hem achterna zat. Hij begon bewust wat sneller dan in de eerste wedstrijd en dat betaalde zich uit: een vijfde plaats op 45 deelnemers. Hij was wel volkomen uitgeteld, maar dat mag ook wel als je 1250 meter in 5:06 min. loopt. Jason staat gedeeld zesde in het klassement na twee crossen.
Natuurlijk waren er ook nog andere AV-Haarlemmers. Zeven om precies te zijn. Zie de link rechtsboven op het scherm voor alle uitslagen. Foto’s vind je hier.