AV Haarlemmers ploeteren in de modder bij het NK Cross

Op zondag 2 maart vonden in het Brabantse Gilze-Rijen de Nederlandse Kampioenschappen Cross plaats. Hierbij werd AV Haarlem vertegenwoordigd door 3 atleten uit het Jaspers Running Team; te weten Larissa Scholten, Simon Nijland en Bas Gevaert. De omstandigheden waren bijzonder zwaar; door regen en storm was het parcours veranderd in een groot modderbad.

Larissa nam deel aan de korte cross voor de dames senioren. In een sterk bezet deelnemersveld eindigde zij op de 20e plaats, de 2100m afleggend in 9:03 minuten.

Simon en Bas deden mee met de korte cross voor de heren senioren. Het grote aantal deelnemers op het smalle parcours zorgde voor een spectaculaire knokpartij door 3300m blubber. In dit geweld wist Bas zich goed staande te houden, hij finishte als 45e in 12:06 minuten. Simon schoot uit de startblokken, maar kreeg helaas te kampen met ademhalingsproblemen. Hij liep de race op karakter uit, maar eindigde hierdoor in de achterhoede met een tijd van 13:26 minuten.

Zie de foto’s voor een sfeerimpressie (en voor bewijs dat het echt een vieze bende was).