Zilver voor Jurgen op NK

Zilver voor Jurgen Wielart bij NK 800 meter

Tijdens het laatste weekend van juli vond het NK senioren plaats. AV Haarlem was goed vertegenwoordigd met zes atleten!

Albertine Vermeer beet de spits af en verbeterde op grandioze wijze het clubrecord 400 meter in 57,35 sec en plaatste zich voor de halve finale later op de dag. In de halve finale eindigde ze in 59.09 seconden. Helaas niet genoeg voor de finale.

Vester van Heiningen kwam op zijn 400 meter tot 49,27 sec en plaatste zich ook voor de halve finale.

Sjoerd Dekker, eveneens op de 400 meter, kwam door hamstringklachten tot 52,11 sec , niet genoeg voor de halve finale. Vester liep in de halve finale een tijd van 48,72 en miste maar net de finale.

Stefan Scholte en Roeland Heitkönig startten op de 100 meter. Stefan liep 11,15 sec en Roeland 11,68 sec, waardoor Stefan in de halve finale mocht starten en 11,39 sec scoorde, waarmee hij niet de finale haalde.

Toen was het de beurt aan Jurgen op de 800 meter, waar hij zijn serie overtuigend wist te winnen in 1.51,91 en  zich zo plaatste voor de finale.

Op zaterdag liepen Stefan en Roeland de 200 meter. Ze hielden het bij hun
serie, Stefan 22,85 sec en Roeland 23,06 sec.

Daarna kwam de 800 finale met Jurgen (vorig jaar goud) als één van de favorieten. Het werd een tactische race, de kop werd hem opgedrongen en het hele veld wandelde de eerste 550 meter (400 m 60 sec). Vanaf dat moment vlogen zes atleten over Jurgen heen en vanuit positie 7 de bocht in voor de laatste 200 meter. Zijn inhaalrace was spectaculair,  hij kwam echter tekort voor de eerste plaats, maar eindigde knap als tweede in 1.54,99 en won zo het zilver!

Al met al een zeer geslaagd NK met 6 AV Haarlemmers aan de start, een clubrecord en zilver.