Trainingen

Wil je komen trainen? Kom gewoon langs, trek je sportkleren aan (tip: laagjes!) en we zien je graag verschijnen op de atletiekbaan tijdens onze trainingstijden. Je kunt gewoon een trainer aanspreken die je verder helpt.

Er zijn twee verschillende trainingsperioden, de zomer en de winter. Kijk hiervoor rechts op deze pagina in de balk op de linkjes.

De zomertraining loopt van maart tot en met september, gelijk met het baanseizoen. Vanaf oktober verwisselt de training op maandagavond voor een training op zondagochtend en dat is dus de winterperiode die tot maart het jaar er op duurt. Dat doen we omdat je anders de hele winter in ‘het donker traint’ (natuurlijk is er baanverlichting), maar op zondagochtend in het zonnetje is heel prettig!

Atletiek is een prestatiesport die in hoofdzaak bestaat uit drie soorten van onderdelen: looponderdelen, springonderdelen en werponderdelen. Naar deze onderdelen verwijzen de latijnse woorden die aangebracht zijn op het Olympisch Stadion in Amsterdam: ‘Citius, altius, fortius’, wat ‘sneller, hoger, sterker’ betekent. Veel draait om het trainen.

De trainingen worden aan verschillende groepen gegeven, gebaseerd op de leeftijd van de atleet of atlete. Bij de senioren zijn er nog gespecialiseerde trainingsgroepen voor aparte onderdelen.

Thijs in de kogelring tijdens een training op zondagochtend.

Kom gerust eens kijken hoe het er op zo’n training aan toegaat. Je kunt twee keer gratis meetrainen om te kijken of dit een sport is die bij je past. Als het ‘proefdraaien’ goed is bevallen, schrijf je jezelf online in en verwelkomen we jou als nieuw lid van AV Haarlem. Dan moet je een bepaalde contributie betalen. De hoogte hangt af van leeftijd en groep. Daarnaast is het voor sommige categorieën belangrijk om te weten of je aan wedstrijden mee wilt doen of niet.

Geen trainingen op feestdagen

Sommige feestdagen vallen op een dag dat wij sowieso nooit trainen, dus die zijn niet in onderstaand rijtje opgenomen. Dus geen trainingen op:

De trainingen in de schoolvakanties gaan verder in principe altijd door. Behalve de zaaltrainingen van de pupillen. Weer of geen weer: alleen bij code rood laten we op tijd weten dat het onmogelijk is om te trainen.

Slecht weer bestaat niet: slechte regenkleding wel. Trek dus voldoende laagjes aan om warm te blijven als het regent. In de kantine kun je na de training weer lekker opdrogen. Ouders: willen jullie er aan denken om kinderen een regenjas mee te geven?

Trainingen

Annuleren